Digitaalisen stailauksen avulla sisustussuunnittelijat luovat myytävään asuntoon tyylikkään, käytännöllisen ja ajanmukaisen 3D-sisustuksen.

“Se on mielikuvien luomista. Tyhjää tilaa voi olla vaikea hahmottaa. Meidän tehtävämme on tuoda esille tilan potentiaali ja mahdollisuudet”, GoVisualin sisustustiimi, Studio Harmonyn sisustussuunnittelijat Sanna Niutanen (vas.) ja Mari Hallinen, kertovat.

Myyjän ei tarvitse käyttää suuria summia kohteen stailaukseen tai remontointiin, sillä asunto voidaan kalustaa ja somistaa täysin digitaalisesti.

“On erittäin tärkeää, että kuvat herättävät kiinnostuksen asunnosta. Ihminen käyttää kuvien katsomiseen verkossa vain muutaman sekunnin, joten niiden on herätettävä mielenkiinto, jotta potentiaaliset ostajat lähtevät paikan päälle katsomaan kohdetta.”

3D-stailauksella saadaan ihmeitä aikaan.

Digitaalisen stailauksen edut

3D-sisustaminen on asuntojen myynnissä helpoin, nopein ja edullisin tapa saada asunto myyntikuntoon.

“Se on huomattavasti kustannustehokkaampaa, kuin aitojen kalusteiden käyttäminen. Asunnon kalustaminen tehdään yleensä hyvin kevyesti, mutta digitaalisesti koko asunto voidaan stailata edullisesti vaikka lattiasta kattoon.”

Myös vanhojen kalusteiden poisto tilasta onnistuu digitaalisen stailauksen avulla. Näin vältytään esimerkiksi raskaampien huonekalujen siirtämiseltä.

“Meillä on käytössämme erittäin laaja valikoima digitaalisia kalusteita ja somisteita, laadukkaita merkkituotteita, joten premium-kuvilla asuntoon saadaan juuri sellainen ilme, kuin halutaan. Seuraamme tarkasti alaa ja trendejä, joten asunnot ovat aina ajanmukaisia”, Niutanen ja Hallinen kertovat.

Studio Harmony tarjoaa tila- ja sisustussuunnittelupalveluita yksityiskoteihin, vapaa-ajan asuntoihin ja julkisiin tiloihin. Asuntojen ja muiden tilojen stailauksia tehdään niin digitaalisesti kuin fyysisestikin.

3D-stailaus on kustannustehokasta.

3D-stailaus on kasvattanut suosiotaan

Hallisen ja Niutasen mukaan digitaalinen stailaus on yleistynyt paljon asuntomarkkinoilla.

“Tämä johtuu varmaan osittain siitä, että kuvien laatu on nykyään erittäin hyvä ja niitä on vaikea erottaa aidoista valokuvista.”

Digistailatut kuvat merkitään yleensä vesileimalla, jotta ne erottaa aidoista valokuvista.

“Näin ei myöskään johdeta ketään harhaan, eikä kukaan luule, että kohteessa näyttää samalta kuin kuvassa”, Niutanen sanoo.

“Yksi kiinteistönvälittäjä kerran kommentoi, että myös asunnon ostajat ovat jo tottuneet digistailattuihin kuviin ja arvostavat niiden tarjoamia mielikuvia. He eivät siis pety siihen, että kohteessa ei ole kuvanmukaisia kalusteita vaan hyödyntävät näitä ideoita visioidessaan omaa kotiaan.”

Huoneen sisustus virtuaalisesti.

Kiinnostaako 3D-sisustus? Näin se tapahtuu

Digitaalinen stailaus toteutetaan tilaajan määrittelemän tyylin ja erityistoiveiden pohjalta, mutta kokeneet sisustussuunnittelijat loihtivat lopullisen kokonaisuuden. Sama asunto voidaan stailata myös usealla eri tyylillä.

Käytännössä tilaaja lähettää GoVisualille kuvat tyhjästä (tai osittain tyhjästä) asunnosta ja kertoo toiveensa stailauksen suhteen. Tämän jälkeen sisustussuunnittelijat kalustavat ja somistavat kohteen ja toteuttavat kuvaluonnoksen. Lopuksi kuvalle tehdään vielä tekninen viimeistely.

“Koska kalusteita ei tarvitse fyysisesti liikutella, tämä on huomattavasti nopeampi menetelmä saada asunnosta myyntikelpoisest kuvat.”

Yleensä kuvat ovat valmiit 2-3 päivässä. Digitaalisesti stailattu premium-kuva maksaa 89 € (+alv.).

“Luomme valokuvantarkan 3D-mallin ja tarjoamme käytännön ratkaisuita esimerkiksi huonekalujen asetteluun ja valintaan. Etenkin haastavissa kohteissa tämä tuo lisäarvoa ja toimii merkittävänä kilpailuvalttina”, Hallinen sanoo.